Maak van dure een duurzame december en mail een selfie naar de gemeente Medemblik

duurzaamMedemblik – Deze maand staat bekend als dure feestmaand. Maar het is vrij eenvoudig om van een dure een duurzame december te maken. De tijd waarin alles groter en gekker moet, is voorbij. Het samen zijn staat voorop en niet meer de hoeveelheid cadeaus. Vanuit Duurzaam Medemblik zijn we benieuwd naar uw Duurzame Decemberfeestdagen.

Laat weten hoe u duurzaam de maand doorkomt. Mail een selfie met een korte toelichting (maximaal 15 regels) en naam, adres en telefoonnummer naar: duurzaammedemblik@medemblik.nl en maak kans op een duurzaam cadeaupakket. Insturen kan tot en met 2 januari 2015.

Tips voor een duurzame decembermaand

  • Maak zelf een uitnodiging voor familie en/of vrienden met wie u een feestdag wilt vieren. De genodigden zien dat u de moeite hebt genomen om er iets speciaals van te maken.
  • Spreek vooraf met de genodigden hoe u de feestdag samen gaat vieren. Wel of geen cadeau (voor welk bedrag en wie wenst wat). Of neem iedereen een paar spullen uit de eigen huisraad mee (die natuurlijk nog goed zijn, maar niet meer gebruikt worden).
  • De decemberfeesten lenen zich goed voor de Hollandse maaltijd, of varianten daarop. Koken met seizoenproducten is goedkoop, smaakvol en energievriendelijk (korte vervoersafstanden). Kijk op MilieuCentraal.nl voor de kalender met seizoengroenten. Na de feestmaaltijd nog eten over, maar net niet genoeg voor alle gezinsleden? Maak er de volgende dag een nieuwe maaltijd van, door een paar ingrediënten toe te voegen of er een voorgerecht bij te maken.

Dit is een actie uit het programma ‘Duurzaam Medemblik’waarmee de gemeente aandacht vraagt voor energiebesparing.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.