3.7 C
Medemblik
17 januari 2021 08:21
Medemblik Actueel.

Extra verlichting A.C. de Graafweg tussen Wognum en Wadway


Regio – De provincie Noord-Holland gaat extra verlichting aanbrengen op de A.C. de Graafweg (N241) in de S-bocht tussen Wognum en Wadway. LED-markering in de middenas maakt het verloop van de bocht beter zichtbaar in het donker of bij slecht weer. Vanwege de werkzaamheden is de weg ter plaatse afgesloten van maandag 15 tot en met vrijdag 19 december 2014 tussen 20.00 en 06.00 uur.

Omleiding

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Nieuweweg, Verlengde Kerkweg, Kerkstraat, Westeinderweg en Tramweg in Wognum (en vice versa). Overdag, tussen 06.00 en 20.00 uur, is de A.C. de Graafweg gewoon open voor verkeer.

Wens omgeving

Tot een aantal jaar geleden was in de S-bocht vergelijkbare markering aanwezig. Bij onderhoudswerkzaamheden in 2012 is besloten om geen aanvullende verlichting meer te plaatsen, omdat het strikt genomen niet meer noodzakelijk was. Uit de omgeving kwam echter de wens om de verlichting weer terug te brengen. Hierop heeft de provincie besloten opnieuw LED-markering aan te brengen.

Trajectstudie N241

In 2016-2017 is groot onderhoud aan de A.C. de Graafweg gepland. De provincie voert momenteel een trajectstudie uit waarin wordt onderzocht welke maatregelen gelijktijdig met het groot onderhoud kunnen worden uitgevoerd om de weg veiliger te maken, de doorstroming te verbetering en de leefbaarheid te verhogen. Op basis van de uitkomsten wordt onder meer bepaald of de LED-markering in de S-bocht ook voor de lange termijn de meest geschikte maatregel is.

Reageren via facebook