16.2 C
Medemblik
10 juli 2020 02:00
Medemblik Actueel.

Westfriese gemeenten eisen meer invloed komst megawindmolens

windmolenRegio – De wethouders voor Energiezaken van Westfriesland hebben bij gedeputeerde Talsma aangedrongen op het meer en eerder betrekken van de gemeenten bij de plannen voor het realiseren van extra windmolens.

De wethouders constateren dat provincie en projectontwikkelaars op zoek zijn naar draagvlak in de regio, maar dat zij daarbij de gemeenten overslaan. Dat is vreemd, omdat de gemeenteraden toch de meest nabije gekozen vertegenwoordiging van de bevolking zijn.

Zij willen dan ook op korte termijn harde afspraken over de rol van de gemeenten bij besluitvorming over wat te doen met de ruimte die nu nog niet gebruikt wordt.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?