15.4 C
Medemblik
9 juli 2020 01:52
Medemblik Actueel.

Speciale kerstnacht Wognum met popkoor Allure

Theo van Eijk, oud-burgemeester van Medemblik, speelt de rol van Herodus
Theo van Eijk, oud-burgemeester van Medemblik, speelt de rol van Herodus

Wognum – In de Protestantse Kerk in Wognum wordt woensdag 24 december om 22.00 uur een kerstnachtdienst gehouden met medewerking van Allure. Het kerstevangelie wordt verteld door een verteller en popkoor Allure brengt popliedjes ten gehore.

‘Op woensdag 24 december om 22:00 uur is er een kerstnachtdienst  m.m.v. Allure in de Protestantse Kerk van Wognum. Dit jaar zal het een beetje anders dan anders zijn: het kerstevangelie zal verteld worden door een verteller en het koor Allure zal popliedjes ten gehore brengen.

‘Popliedjes?’, denkt u nu, ‘dat is vreemd!’. Misschien dat we een voorzichtige vergelijking mogen maken met The Passion, het Paasverhaal verteld en gezongen in een eigentijds jasje door bekende Nederlanders. Verwacht geen groot spektakel maar de opzet lijkt daar een beetje op. En inderdaad, er zijn popliedjes die wonderwel passen bij het kerstevangelie. Zo zal bijvoorbeeld ‘Thank you stars’ van Katie Melua gezongen worden rondom het moment waarop de wijzen de ster boven de stal zien. Ook ‘Russians’ van Sting wordt gezongen. Het is een lied dat oorspronkelijk geschreven is rondom de koude oorlog en de betrekkingen van Rusland en Amerika.

In de wereldgeschiedenis zijn er veel tijden aan te wijzen die ‘koud’ waren: tijden van oorlog of tijden van honger of kou. In de tijd dat Jezus geboren werd, was er onderdrukking in de vorm van Romeinse machthebbers. Er is niks nieuws onder de zon…tijd voor een vredevorst.

Ook nu nog! Het kerstevangelie zal niet alleen verteld worden maar op sommige plaatsen ook uitgespeeld worden. Kortom: er is wat te beleven in de kerstnacht! En na de dienst drinken we samen een glas glühwein.

Om 21:15 uur is de kerk open en vanaf 21:45 uur beginnen wij met het zingen van de klassieke kerstliederen (die willen we niet missen!) met Bas Rijkeboer aan het orgel. Om 22:00 uur begint de kerstvertelling m.m.v. Allure o.l.v. Frank Hoebe, leden van de Taakgroep Vieringen en de Theo van Eijk, oud-burgemeester van Medemblik, speelt de rol van Herodus. Licht en geluid wordt verzorgd door leden van Sowieso.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?