18.7 C
Medemblik
11 juli 2020 18:45
Medemblik Actueel.

Airbagcriminelen slaan weer toe in Medemblik

Foto: RTVNH
Foto: RTVNH

Medemblik – Afgelopen nacht zijn diverse auto’s slachtoffer geworden van een mensen die graag anderen met veel ellende opzadelen. Diverse auto’s werden opengebroken en de airbags gestolen.  Vooral auto’s van het merk VW en de zustermerken van VW zoals Seat en Skoda zijn favoriet bij dit soort mensen. 

Duur

Airbags kunnen behoorlijk wat geld opleveren. Nieuwe airbags in een auto laten zetten is duur en daarom is de tweedehands markt booming. De meeste gejatte spullen gaan naar het buitenland. “Dieven uit met name Oost-Europa slaan hun slag in onder meer Duitsland, Nederland en België.

Het gaat echt om beroepsmonteurs die precies weten hoe ze heel snel airbags of een navigatiesysteem heel uit de auto moeten halen. Daarbij vernietigen ze echter ook een hele hoop. De schade van een gestripte auto loopt als snel in de duizenden euro’s.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?