2 C
Medemblik
18 januari 2021 05:40
Medemblik Actueel.

Veiligheidsregio wederom in opspraak na sluiting vrijwillige brandweerpost.

Vooral erg duur.
Vooral erg duur.

Regio – Het lijkt een gebed zonder einde te worden, de Veiligheidsregio in Noord-Holland. Diverse gemeentes gaan gebukt onder torenhoge kosten, kosten die zij voorheen nooit hadden. Er zijn nu al gemeentes in Noord-Holland die richting een faillissement gaan mede door de enorme bijdrages die zij ineens moeten betalen. Gemeentes raken brandweerwagens kwijt en moeten met minder mensen op een brandweer auto gaan rijden. Medemblik raakt bijvoorbeeld 1 spuitwagen kwijt waardoor er nog maar 1 overblijft voor de kern Medemblik. 

Maar ook het probleem met de duikploegen zal in 2015 alleen nog maar verder toenemen. Mits de duikersploeg in Hoorn kan beschikken over een supersonisch vliegtuig of razend snelle helicopter anders is het voor de mensen die te maken krijgen met een waterongeval waar met hoge spoed een duiker bij nodig is maar te wensen dat de duikersploeg uit Hoorn hier in enkele minuten kan zijn. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat gemeenten als Enkhuizen en de gemeente Medemblik waar veel watersport wordt bedreven niet meer de beschikking heeft over een eigen duikersploeg.

Opheffen vrijwillige brandweer

Nu meldt vandaag onze nieuwspartner RTV NH dat de Veiligheidsregio tegen de wens van de gemeente Haarlem ingaat en gewoon en post van de vrijwillige brandweer gaat sluiten, reactie van de veiligheidsregio ,, bezuinigingen.”  Al meer dan 3 jaar wordt er gediscussieerd over het in stand houden van de vrijwillige brandweerpost. Het zou een besparing van 2 ton per jaar opleveren.

Het vreemde aan het hele verhaal is dat de gemeente Haarlem aan heeft gegeven volledig voor deze kosten te willen opdraaien maar dicht is dicht bij de bestuurders van de Veiligheidsregio in Noord-Holland.

Acties
De vrijwilligers zijn een paar maanden op non-actief gesteld na acties die ze voerden voor hun voortbestaan. Ze zouden daarbij tegen de afspraken in uniformen en brandweerauto’s hebben ingezet. Sinds kort zijn ze weer paraat, maar per 2 januari is het echt einde oefening.

Reageren via facebook