10.6 C
Medemblik
28 mei 2020 07:24
Medemblik Actueel.

Update – 9e Rabo ATB Vooroever Veldtoertocht verplaatst naar 28 december 2014

 “zo hoort een ATB parcours te zijn.”
“zo hoort een ATB parcours te zijn.” Foto: Fred Homan

Wervershoof – Zondag de 14e december organiseert de Stichting Westfriese Wielerevenementen voor de 9e keer in successie alweer, de Rabo ATB Vooroever Veldtoertocht. De tocht van een maand geleden (16 november) werd helaas door de constant neervallende regen wat minder bezocht, het was echter toch een groot succes: de organisatie kreeg veel complimenten van deelnemers aangaande het uitdagende en gevarieerde  parcours. Velen zeiden:  “zo hoort een ATB parcours te zijn.” In bijzonder goed overleg met de voetbalvereniging VVW kunnen de deelnemers 14 december 2014 starten tussen 09.00 en 09.30 in Wervershoof bij VVW op de Theo Koomenlaan  7.

Inschrijven kan in de kantine van de voetbalvereniging. Inschrijfkosten zijn 4 Euro voor leden van de NTFU en de KNWU en anderen betalen 1 Euro meer. Voor de jeugd onder 12 jaar en onder begeleiding van een oudere: € 2,–. En natuurlijk is de VALHELM verplicht te dragen tijdens de tocht !!!

Met veel hulp van het Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap en de gemeente Medemblik  hebben we weer een prachtige tocht kunnen uitzetten.  Er zijn twee routes uitgezet, een van 30 km en eentje van 35 km. Ditmaal wordt rechtsom gereden, dus eerst richting Egboetswater, daarna de Groote Vliet, Medemblik, Vooroevertraject, Nesbos, Kagerbos,  Koopmanspolder en bij het gemaal van het Hoogheemraadschap dichtbij de Molenweg het keerpunt, retour naar Wervershoof over het fietspad bovenop de dijk langs de Dijkweg.  Vlak voor de finish nog even opletten en uitwijken voor de Schotse Hooglanders, want die gaan niet aan de kant. Onderweg, bijna halverwege vindt weer de beroemde catering plaats, verzorgd door Ben Bel en Bakkerij Swart uit Wervershoof: warme bouillon, sportdrank, krentenbollen, krentenbrood, moppen, etc.

Uiteraard wordt het parcours beveiligd met ronde 40 verkeersregelaars, die zich weer belangeloos in gaan zetten voor de veiligheid van verkeer en deelnemers. De NTFU heeft de SWW-organisatie vorig jaar gezien de prima organisatie en het mooie wisselende parcours beloond met de waardering van 2 sterren, iets wat vrij uniek is in Nederland. De tocht wordt overal uitstekend aangegeven met richting- en informatiebordjes. Gelegenheid na de tocht is ook de service van het afspuiten van de fietsen en als de fiets schoon is, dan kan uiteraard ook de modder van de lichamen worden afgespoeld. (Douchegelegenheid bij VVW). Ook de medewerkers van VVW staan dan weer klaar om de innerlijke mens te versterken met warme erwtensoep, broodjes, thee, koffie, etc.

Stichting Westfriese Wielerevenementen werkt samen met ATB Noord-Holland, zij organiseren dit jaar 16 ATB tochten en de deelnemer  die op zijn of haar verzamel-stempelkaart  minimaal 8 toertochten heeft volbracht in het seizoen 2014-2015, maakt kans op een gratis 29-inch Storm Nalu Strandbike. De winnaar/winnares wordt uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken na de laatste tocht van zondag 15 februari 2015 (Winkel – Niedorper Kaaitjes).

Wij wensen de deelnemers een plezierige dag toe en hopen op mooi weer natuurlijk. Ook kan er gekeken worden op de website van het ATB:  www.atbnoordholland.nl  en www.wielerrondewervershoof.nl

Update: De organisatie van de Rabo ATB Vooroever Veldtocht – 2  heeft moeten besluiten om de tocht te verplaatsen naar 28 december 2014. ivm de veelvuldige regenval van de laatste dagen staan sommige delen van het parkoers onderwater en om schade te verkomen is er besloten om de tocht te verplaatsen

Foto’s van de vorige ATB Vooroever Veldtocht.

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”ATB Vooroever Veldtoertocht”]

 

Reageren via facebook