15 C
Medemblik
22 oktober 2020 17:17
Medemblik Actueel.

Kees Huisman doet verbrande bierkaai niet voor een habbekrats weg.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oqyQZitVFNY&w=800&h=420]

ANDIJK – Het eerste wat je ziet als je vanuit Wervershoof Andijk binnen komt is het uitgebrande café De Bierkaai. Minister Melanie Schulz van Haegen reed er langs toen ze te gast was in de Koopmanspolder. Een rotte kies aan de Omringdijk.En deze situatie kan nog wel eens langer duren dan iedereen hoopt. Want uitbater Jan Sijm startte gisteren de bodemprocedure bij de rechtbank. Hij wil dat eigenaar Kees Huisman het café herbouwt en hem schadeloos stelt.

In de buurt wordt niemand vrolijk van het idee dat de puinhoop nog wel een tijdje kan blijven liggen. Afgelopen zomer klaagden omwonenden al over stank. Mahfoud al Mahfoud van restaurant Dijkhuis: ,,Alle buren klagen daar over. Wij hebben de gemeente gevraagd of zij het niet kunnen opruimen, maar de gemeente doet dat niet,’’ schrijft het NHD (Premium) vandaag op haar website.

Schuldvraag.

Of het nog goed komt tussen uitbater Sijm en eigenaar Huisman is nog maar de vraag. De 1 geeft de ander de schuld van de brand. Onderzoek heeft ondertussen uitgewezen dat de brand niet in een door Sijm aangebrachte stopcontact is begonnen maar door een technisch mankement in de koelinstallatie van het bier, schrijft het NHD.

Huisman op zijn beurt vind het maar belachelijk dat Sijm hem nu voor de rechter sleept in een bodemprocedure. Sijm vertelt tegen het NHD dat hij geen verplichtingen meer heeft richting Sijm. ,, Het pachtcontract was ten einde toen het pand door brand werd verwoest.”

 

 

Reageren via facebook