18.2 C
Medemblik
27 mei 2020 18:11
Medemblik Actueel.

Het is nu definitief. Vuurwerk mag pas na 18:00 uur worden afgestoken

betrapt

Medemblik – Vanaf dit jaar mag vuurwerk op 31 december alleen tussen 18:00 uur en 02:00 uur worden afgestoken. Dat heeft de minister van Veiligheid en Justitie onlangs besloten.

Vorig jaar mochten inwoners vuurwerk nog van 10:00 uur tot 02:00 uur ’s nachts afsteken. Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil de overlast van vuurwerk overdag verminderen, terwijl mensen die vuurwerk willen afsteken nog voldoende tijd hebben om dit te doen. Daarom is besloten om de afsteektijden te verkorten.

Strenge controles

De gemeente Medemblik en de politie gaan streng controleren op de nieuwe regels voor het afsteken van vuurwerk. Mensen die buiten de periode van 18:00 uur en 02:00 uur vuurwerk afsteken riskeren een boete, een taakstraf of strafrechtelijke vervolging. Ook zullen zij de eventuele schade zelf moeten betalen.

Net als voorgaande jaren zal het Openbaar Ministerie ook na deze jaarwisseling weer snelrecht toepassen. Dit betekent dat veroordeelden direct en zichtbaar op Nieuwjaarsdag al een taakstraf moeten uitvoeren. Ook moeten zij eventuele schade vergoeden.

Meld overlast van vuurwerk

De gemeente Medemblik en de politie roepen inwoners op om overlast van vuurwerk bij de politie te melden via 0900-8844.

Reageren via facebook