Weerbericht Medemblik – herfstachtig, vanavond kans op onweer en hagel

stevig regenMedemblik – Het grijze en koude winterweer zijn we kwijt, maar we slaan niet direct door naar uitgesproken zacht weer. We krijgen deze week een variant van guur herfstachtig weer. Van tijd tot tijd waait het flink en regent het. Tijdens windluwe en heldere nachtelijke uren kan het nog afkoelen tot rond het vriespunt. Dinsdag is het tijdelijk rustig en meest droog.

Vandaag hebben wij te maken met een regengebied dat over onze regio trekt.  Vanmiddag is het bewolkt en regenachtig. Er waait een (vrij) krachtig tot harde, windkracht 5-7. De temperatuur loopt op naar zo’n 8 graden. Vanavond volgen opklaringen en enkele buien, mogelijk kan er zelfs onweer voorkomen.  Vannacht houden de buien aan en daalt de temperatuur naar een graad of 4.

Maandag overdag vallen er soms stevige buien. De buien gaan vaak gepaard met onweer en hagel. De maxima komen uit rond 5 graden. Tijdens de nacht naar dinsdag vallen er nog steeds buien en daalt de temperatuur naar zo’n 2 graden. Dinsdag verdwijnen de buien geleidelijk. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar af en het wordt een graad of 8. De wind is tijdelijk zwak tot matig uit het westen.

De dagen daarna staan in het teken van veel wind en regen. Door het windrijke weer neemt de kans op vorst in de nachten duidelijk af. Uitgesproken zacht wordt het echter niet.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.