Medemblik Actueel.

Regionieuws

Transformatorstation Kop van Noord-Holland naar Agriport

Foto: Nationale beeldbank
Foto: Nationale beeldbank

Regio – Om het bestaande energienetwerk in de Kop van Noord-Holland ook in de toekomst robuust te houden, moet het worden versterkt en uitgebreid met een transformatorstation in de omgeving van Middenmeer.

Liander is samen met de Provincie Noord-Holland, TenneT en de gemeente Hollands Kroon, op zoek naar een locatie voor dat transformatorstation. De meest kansrijke plekken liggen op het bedrijventerrein van Agriport, blijkt uit de Afwegingsnotitie Zoekgebieden Netuitbreiding Noord-Holland Noord, die op 2 december door Gedeputeerde Staten is vastgesteld.

Op 7 april 2014 hebben Provinciale Staten (PS) besloten een PIP voor te bereiden om de uitbreiding van het Elektriciteitsnetwerk in de Kop van Noord-Holland mogelijk te maken

Een van de onderdelen van het PIP is het realiseren van een transformatorstation in de omgeving van Middenmeer.  In dit geval maakt het PIP de ruimtelijke inpassing van de gehele netuitbreiding mogelijk:

  • Een nieuw transformatorstation in de Wieringermeer.
  • De ondergrondse verbindingen (kabels) van dit te bouwen transformatorstation naar de stations Anna Paulowna, Westwoud, Oterleek en het geplande station bij ’t Veld.
  • Aanpassing van stations Anna Paulowna, Westwoud, Oterleek en van het nog te realiseren station De Weel zodat zij geschikt zijn voor de ondergrondse verbindingen vanuit station Wieringermeer.

Informatieavond 16 december in Wieringerwerf

  • Van der Valk hotel Wieringermeer Terpstraat 49, Wieringerwerf
  • 19.00-19.15 uur Inloop
  • 19.15-19.45 uur Plenair gedeelte met presentatie gedeputeerde Talsma
  • 19.45-21.00 uur Informatiemarkt

 

Reageren via facebook