15.8 C
Medemblik
20 september 2020 12:36
Medemblik Actueel.

Irene Schouten (andijk) wint massastart Berlijn

schouten wint
Foto: NOS

Andijk – Schaatsster Irene Schouten heeft zondag bij de derde wereldbeker in Berlijn de massastart gewonnen. De 22-jarige rijdster van Team New Balance was na zestien ronden in het Sportforum de snelste in de eindsprint. Het peloton en het publiek werden opgeschrikt door een zware valpartij van enkele deelneemsters in de laatste ronde. De Amerikaanse Maria Lamb moest na afloop van de race per brancard van het ijs worden vervoerd.

Mariska Huisman ging dit weekend ziek naar Nederland. Haar vervangster Marije Joling meldde zich kort voor de massastart af. Zij reed eerder vandaag al de 1.500 meter.

Geen ontsnapping

Schouten had het geluk dat het ploegenspel bij alle landen dit seizoen nog niet optimaal verloopt. Vandaag zat er zelfs helemaal geen ontsnapping in; het peloton bleef tot een ronde voor het einde bij elkaar.

Martina Sábliková maakte met armgebaren kenbaar dat ze baalde dat niemand met haar wilde vluchten. Uiteindelijk pakte dat positief uit voor Schouten, die veel snelheid wist te pakken in de laatste bocht. Blondin reed op kop, maar door een misslag verloor zij te veel snelheid om haar koppositie vast te houden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?