Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakvereniging de Pionier – Op naar Langedijk

[adrotate group="2"]

Abbekerk – Dinsdag de 2e december gingen 6 uitverkorenden naar Langedijk in de hoop dat we een leuk resultaat zouden behalen, nee dus. Arnold Velthuis, Jouke van Groningen, Bas Hoepelman, Theo Laan, Kees Haakman en Victor Groeneveld van deze 6 wist slechts Arnold er nog een remise uit te slepen. De rest sleepte zich naar huis, vol zelfbeklag en zelfverwijt.

Op onze normale schaakavond waren we over de schrik heen en hield een ieder zich aan zijn plaats in het klassement door te winnen of te verliezen. Lukas Boots – Gerco Stapel, de winst was voor Lukas. Kees Ooms – Arnold, Kees deed het sterk, maar maakte een foutje en dat zag Arnold subiet, zodat Kees ruim op tijd klaar was.

De andere Kees had er veel zin in tegen Theo, maar Theo staat op 3 (na 12 weken op 1!) en hij wil nog steeds nummer 1 worden. Door deze dadendrang werd Kees in een hoek gedrukt, ondanks zijn goede spel en was het punt voor Theo. Klemens Schäffer – Toine Molenaar was reglementair voor Toine, wegens afwezigheid en onbereikbaarheid van Klemens. We hopen maar dat er niets ernstigs is gebeurd.

De laatste partij van de avond was Victor – Jouke. 2 bijna gelijkwaardige schakers en u voelt het aankomen, remise. Ondanks het feit dat sommige van onze fanatieke schakers wel altijd willen schaken, schaken we niet op 25 december (1e kerstdag) en op 1 januari 2015 (nieuwjaarsdag). Op 8 januari 2015 wordt er weer geschaakt, maar dat is weer een bijzondere avond, want dan krijgen we bezoek van Magnus Anna Pauwlona Combinatie 2.

De brekebenen onder ons kunnen de 25e december en de 1e januari zinvol gebruiken om hun spel te verfijnen en bij elkaar troost te zoeken. Wij wensen al onze lezers mooie dagen en vooral een heel gelukkig 2015.

Wanneer u het allemaal aanvliegt, kom dan tot rust op onze website www.depionier.eu

Vriendelijke groeten, vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook