11.6 C
Medemblik
15 juli 2020 07:16
Medemblik Actueel.

Vijf bedrijven in vlammen op bij brand Opmeer (video)

Veken Opmeer 5 Video still Henk
Foto: Theo Annes/Medemblik Actueel

Opmeer – Een pand met daarin vijf bedrijven aan De Veken in Opmeer is woensdagnacht in de as gelegd. De grote brand brak rond 02.00 uur uit. Al snel sloegen de vlammen uit het dak. In het pand zijn vijf bedrijven gehuisvest, waaronder taxibedrijf Robatax en autozaak Webcar. Volgens de eigenaar van Robatax loopt de schade op tot in de miljoenen.

De brandweer kon de showroom en de werkplaats van het autobedrijf niet meer redden, maar wist wel te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden. Bij de brand hebben ook drie explosies plaatsgevonden, liet de brandweer weten. Eerst twee kleine explosies gevolgd door een grote, waardoor er brokstukken in een straal van 50 meter verspreid over het terrein terecht kwamen.

Tijdens de brand waren er geen mensen aanwezig in het bedrijfspand. Rond 05.30 uur werd het ‘sein brandmeester’ gegeven. De brandweer koos ervoor om het vuur gecontroleerd te laten uitbranden

Video Theo Annes/Medemblik Actueel

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jwrKZXMmVjc&w=800&h=500]

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?