Andijker Koos Degeling debuteert met kinderboek

koosANDIJK – Koos Degeling was vanaf zijn eerste herinnering gefascineerd door alles wat vliegt, rent, zwemt en kruipt in het dierenrijk. Deze fascinatie – verenigd met zijn liefde voor schrijven – heeft zijn weg gevonden. Met ‘Kompas met vleugels’ maakt Koos zijn debuut als kinderboekenschrijver.

Koos neemt de lezer mee op avontuur. Een uitnodiging om al spelend mee te bewegen in een prachtig verhaal, waar liefde, spanning, moed, vertrouwen en daadkracht te vinden zijn. ‘Kompas met vleugels’ draagt een elementaire boodschap uit: het bestaan van een innerlijk kompas waar een ieder gebruik van kan (leren) maken. Koos Degeling studeerde af aan de schrijfopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en schreef voor theater, film en blogs en had een eigen column in tijdschrift Primero. Geertje Grom heeft met liefdevolle zorg en toewijding het boekje geïllustreerd.

BESCHRIJVING

Als er plotseling een duif uit de lucht valt, wordt het de missie van Tessa om de verzwakte vogel te redden. Maar haar broer Iwan, die denkt dat hij cowboys is, zou maar al te graag een vogel boven zijn kampvuur roosteren. De jacht is geopend!
Tessa verzint smoesjes en verstopt de duif, maar haar broer is altijd in de buurt. Lukt het Tessa om de duif te redden en hem uit de handen van haar broer te houden?

Kompas met vleugels is een spannend boek -van een debuterende schrijver en illustrator- over moed, vertrouwen en het overwinnen van angst. Voor kinderen van 8 tot 11 jaar.

Het boekje is te koop bij Primera in Andijk, Vivant in Wervershoof, Stumpel in Medemblik, Bruna in Streekhof en Smit & Co in Enkhuizen en via de websites AKO.nl en kompasmetvleugels.nl.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.