Weerbericht Medemblik – overwegend grijs winterweer

grijze dagMedemblik – Ook vandaag weer koude en grijze condities, al kan soms de bewolking even breken. Morgen verandert weinig. Vrijdag volgt regen en zachte lucht. Vanaf zondag wordt het herfstachtig met oplopende temperaturen tot zo’n 7 graden overdag en ruim boven nul in de nachten

Vandaag komt geen verandering in het grijze weerbeeld. Slechts sporadisch zou de zon even kunnen doorbreken. De temperatuur loopt vanmiddag op naar zo’n 2 graden boven het vriespunt. De wind is vrij krachtig uit noordoostelijke richtingen. In de nacht naar donderdag kan het een graadje gaan vriezen.

Morgen neemt de wind af in kracht. Hoewel de temperatuur opnieuw dicht in de buurt van het vriespunt ligt, voelt het dan minder koud aan. De zonkansen blijven zeer beperkt. Vrijdag krijgen we te maken met een regenstoring vanuit het westen. Een westenwind blaast zachtere lucht het land binnen. Het wordt 4 tot 7 graden. Daarmee wordt de licht winterse periode beëindigd.

Tijdens het weekend is nog wel kans op koude nachten in het binnenland. Zondag gaat het hard waaien en volgt regen. Na het weekend is het wisselvallig met veel wind.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.