14.3 C
Medemblik
10 juli 2020 04:55
Medemblik Actueel.

Onderdijkers vechtend voor de rechter om overpad

Het bewuste huis op de achtergrond.
Het bewuste huis op de achtergrond. Foto: Google maps

ONDERDIJK – De buren liggen in de clinch over het gebruik van het pad op het erf van Dekker, de enige toegangsweg naar de woning van Haakman. 

Dinsdagochtend diende een kort geding bij de Alkmaarse rechtbank. Het is de zoveelste keer dat een rechter zich over de kwestie buigt. Het Gerechtshof bepaalde eerder dat Haakman het pad als noodweg moet kunnen gebruiken, ook met zijn auto. Maar Dekker blokkeert met zijn eigen auto soms de toegang tot het huis van zijn achterbuurman. Hij zou het liefst zien dat Haakman altijd op de weg parkeert en naar zijn huis loopt,meldt het NHD (premium) op haar website

Rechter M. Berkers probeerde of er geen oplossing mogelijk was. ,,Wat zou u kunnen doen om de verhouding te herstellen’’, was de vraag die ze zowel aan Ariën Dekker als Hein Haakman stelde, waarop Haakman zijn excuses maakte aan Dekker maar deze lachte om het excuus waarop de rechter optrad.  ,,Dit is wel een excuus. Willen jullie zo door blijven ruziën? Ik wil proberen of er zakelijke afspraken te maken zijn, zodat jullie zonder schelden, zonder vechtpartijen en zonder politie als buren kunnen leven’’, zei ze.

De rechter kwam tot een uitspraak waarin beiden zich konden vinden, Haakman moet de kans krijgen om zijn auto in en uit te laden maar moet het in vervolg wel op een vriendelijkere manier vragen aan Dekker.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?