Medemblik Actueel.

Algemeen

Eerste plattegrond Dickensdag 2014 voor burgemeester Streng

Burgemeester Frank Streng krijgt de plattegrond overhandigd.
Burgemeester Frank Streng krijgt de plattegrond overhandigd. (foto: Theo Annes/Medemblik Actueel)

Woensdag 3 december jl. kreeg burgemeester Frank Streng het eerste exemplaar van de plattegrond van de Dickensdag 2014 overhandigd van Bert de Jong (voorzitter Stichting Evenementen Medemblik  (STEM)). Frank Streng was vereerd: ‘ik ben bijzonder trots dat zo’n mooi kerstevenement bij ons in de gemeente plaatsvindt.’ 

De plattegrond geeft een overzicht van alle kramen en activiteiten tijdens de Dickensdag, zodat bezoekers niets hoeven te missen van dit voor Westfriesland unieke evenement. Nieuw dit jaar is het kinderplein, waar jong en oud heerlijk kan spelen met nostalgisch speelgoed. De kerstmarkt is groter dan ooit. Bert de Jong: ‘We zijn er trots op dat dit jaar het aantal kramen is verdubbeld. Het aanbod is zeer gevarieerd. Van kerstdecoraties tot ambachtelijke streekproducten,  maar ook kleding, brocante en boeken. De gluhwein en warme chocolademelk ontbreekt natuurlijk niet. U bent van harte uitgenodigd dit sfeervolle evenement te bezoeken.’

Scrooge, Oliver Twist en Fagin

De Dickensdag vindt plaats op vrijdag 12 december a.s. in het centrum van Medemblik. In het prachtig verlichte centrum zorgen meer dan honderd figuranten, koorleden en muzikanten ervoor dat u zich waant in de tijd van Scrooge, Oliver Twist en Fagin en zijn boefjes. Maak in D’enghe Pompensteeg kennis met de kwelgeesten van Scrooge, luister naar de laatste roddels van de stadsomroeper en geniet op het Achterom van de prachtigste kerstliederen en Dickenstaferelen. In de Nieuwstraat, Kruisstraat, het Bagijnhof en Van Houweningenpark vindt u de ruim tachtig kramen van de kerstmarkt.

Dickensdag vrijdag 12 december

De Dickensdag op vrijdag 12 december a.s. is van 16.00u tot 22.00u geopend voor publiek en is een evenement van STEM. Kijk voor meer informatie op: www.dickensdag.nl

Reageren via facebook