13.3 C
Medemblik
23 mei 2020 05:59
Medemblik Actueel.

Oud wethouder Kasper Gutter ontvangt eerste jaarboek Historisch Opperdoes

V.l.n.r.: bestuurslid Tiny Morsink, Kasper Gutter, Tineke Gutter en bestuurslid Trudy Zwaan. (Foto: Jan Smit)
V.l.n.r.: bestuurslid Tiny Morsink, Kasper Gutter, Tineke Gutter en bestuurslid Trudy Zwaan. (Foto: Jan Smit)

OPPERDOES – Ongeveer honderd donateurs woonden vrijdag 28 november de jaarlijkse donateursavond van Stichting Historisch Opperdoes in Dorpshuis De Torenschouw bij. Na de opening door secretaris Marijke Smit werden films van Oranje- en bevrijdingsfeesten vertoond. Dit naar aanleiding van de komende viering van zeventig jaar bevrijding in 2015.

De Oranjevereniging heeft de buurten opgeroepen om in de feestweek het dorp te versieren. Bestuurslid Tiny Morsink overhandigde vervolgens het eerste jaarboek van 2014 aan oud-wethouder Kasper Gutter Smit, als dank voor zijn inzet en betrokkenheid bij het dorp en voor zijn inspanningen voor het verkrijgen van een vergunning voor het plaatsen van toelichtingsborden bij straatnamen in het dorp. In zijn dankwoord prees de heer Gutter het bestuur van de vijftienjarige stichting.

Opperdoes-kenner van het jaar werd Cees Groot. Hij kreeg de wisselbeker, een oorkonde en een bos bloemen. Nadat Marijke Smit gewezen had op de tentoonstelling ‘Almere van bejaardenhuis naar verzorgingshuis’ in ’t Oûwe Jeugdgeboûw (te zien tijdens openingsuren) wenste zij een ieder wel thuis. Hierna konden de aanwezige donateurs het nieuwe jaarboek ophalen.

Bron: Rodi Media

Reageren via facebook