Langdurige zorg ouderen en gehandicapten op de schop

Zorgpremie volgend jaar dertig euro duurderRegio – De langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten gaat op de schop. De Eerste Kamer is dinsdag akkoord gegaan met de Wet langdurige zorg (Wlz) die de hulp garandeert voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

Uitgangspunt van de Wlz is dat hulp niet per se in een instelling hoeft te worden gegeven en dat mensen meer te zeggen krijgen over de zorg die ze nodig hebben. De nieuwe wet wordt gezien als het sluitstuk van de hervormingen van het kabinet op het gebied van de zorg.

De Wlz komt in de plaats van de volksverzekering AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). In 2012 maakten bijna 800 duizend mensen gebruik van de AWBZ.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.