Boer beschoten in Opperdoes

OPPERDOES Het zal je maar gebeuren. Je rijdt als boer op de tractor van je land naar je boerderij en plots vliegt er iets met hoge snelheid tegen de ruit. ‘Dit was overduidelijk de klap van een kogel’

Het overkwam boer Rick de Boer uit Westwoud afgelopen week toen hij ’s avonds rond 19.00 met zijn oogst door Opperdoes reed. “Ik hoorde een klap op het voorraam.” Rick sluit uit dat de klap werd veroorzaakt door een opspringend steentje. “Die man speelt met levens.”

Rick is niet de eerste boer die wordt beschoten. Twee jaar geleden maakten wortelteler Willem de Boer en twee van zijn collega’s hetzelfde mee. “Het lijkt er op dat mensen in Opperdoes iets tegen ons hebben”, zei Willem destijds. Daarmee verwees hij naar de klachten uit het dorp over de tractoren die in de oogstperiode vaak door het dorp rijden.

“Ik snap de mensen”, zegt boer Rick. “Wij willen het liefst dat de parallelweg van de Markerwaardweg wordt doorgetrokken naar de dijk toe en dat we van daar de Wieringermeer in kunnen. Dan is iedereen blij, maar de gemeente doet er niets aan.”

Even dacht Rick dit seizoen ongeschonden door te komen. “We zeiden al: het is toch weer een jaar goed gegaan. En dan gaat het tijdens één van de laatste ritjes toch weer fout. Het is bizar.” Naar eigen zeggen heeft Rick bij de politie melding gemaakt van het incident. “Ze nemen het nu wel serieus, want het is echt geen geintje.”

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.