Weerbericht Medemblik – bewolkt en koud

Wisselend bewolkt
Wisselend bewolkt

Medemblik – Vandaag begint de meteorologische winter en hogedrukgebieden bepalen het weerbeeld bij ons. Met een oostelijke stroming wordt koude lucht aangevoerd, maar zonnig is het vooralsnog niet. Grote delen van de dag is het grijs en kil. Later in de week nemen de zonkansen wel iets toe meer en daarmee ook de kans op nachtvorst.

Vanochtend begint de dag met veel bewolking. Vanmiddag zien we weinig verandering en blijft de bewolking de overhand houden. Slechts heel lokaal zien we een glimp van de zon. Het blijft wel droog. Bij een vrij krachtige, noordoostenwind liggen de maxima rond een graad of 3. Vanavond en vannacht neemt de wind in kracht af, en klaart het op waardoor de temperatuur onder nul kan komen.

Dinsdag verandert er in eerste instantie weinig aan het weerbeeld. Het wordt wisselend bewolkt maar de zon zal zich toch regelmatig laten zien. Het blijft de hele dag droog, maar het is een kille dag. Er staat vrij krachtige noordoostenwind bij maxima van een graad of 4. Door de wind voelt het echter een stuk kouder aan.

Woensdag lijkt de bewolking iets meer te breken. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt op naar zo’n 5 graden.  De dagen daarna zien we een vergelijkbaar weerbeeld. Wolkenvelden blijven overheersen, maar af en toe is de zon even te zien. Donderdag lijkt nog wel een erg koude dag te gaan worden, overdag zal de temperatuur amper boven nul uitkomen, maar vanaf vrijdag stijgt de temperatuur weer naar de normale waarden van rond de 6 graden en in de nachten zien we een graadjes vorst. Vanaf het weekend zou het stromingspatroon misschien wat kunnen veranderen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.