Topdrukte kippenslachterij Blokker

Regio – “Laat die kippen maar naar Blokker komen. Zo reageren pluimveehouders in Noord-Holland op de komst van duizenden kippen naar de slachterij in Blokker.

Vogelgriep

Op vier plaatsen in Nederland is tot nu toe de vogelgriep H5N8 geconstateerd. Om verdere verspreiding te voorkomen is Nederland in vier zones verdeeld. In de zone Brabant/Limburg is te weinig slachtcapaciteit en raken stallen overvol. Daarom heeft het ministerie van Economische Zaken een vervoerscorridor van de A2 via Amsterdam en de A7 naar slachterij Plukon in Blokker ingesteld. De vrachtwagens met kippen uit het zuiden mogen alleen daar overheen rijden en nergens stoppen. Volgens een woordvoerder van Plukon worden in Blokker de komende dagen honderdduizenden kippen extra geslacht.

Goed dat de kippen naar Blokker kunnen

Niek Reek is pluimveehouder in Warder. Zijn handel in kippen ligt ook stil als gevolg van de vervoersbeperkingen. Hij leeft mee met de collega’s die in problemen zijn geraakt en is blij dat al die kippen uit het zuiden van Nederland nu naar Blokker kunnen. Bekijk de beelden!

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.