18.7 C
Medemblik
11 juli 2020 18:18
Medemblik Actueel.

Peren voor Basisschool Sint Lidwina.

IMG_7744 Perenactie Henk
Foto: Theo Annes/Medemblik Actueel

Zwaag – Het Clusius College heeft in samenwerking met Verse Oogst / The Greenery voor alle Noord-Hollandse basisscholen een actie georganiseerd, waarbij alle leerlingen van een peer worden voorzien. De peren gaan vergezeld van informatie over (de teelt, afzet en gebruik van) peren, zoals recepten en mogelijke excursies naar perentelers.

Het Clusius College heeft deze actie op touw gezet om:

  • De perentelers, die zwaar worden getroffen door de Russische boycot, een hart onder de riem te steken.
  • Noord-Hollandse kinderen en hun ouders bekend te maken met het streekproduct peer.
  • De peer onder de aandacht te brengen als gezonde snack

In totaal werden maandag 1 december as. circa 35.000 peren afgeleverd bij 120 basisscholen in geheel Noord-Holland die zich daarvoor aangemeld hebben.

Het Clusius College is een onderwijsinstelling met groene vmbo- en mbo-opleidingen. Er zijn 8 vestigingen in Noord-Holland waar onderwijs wordt verzorgd aan leerlingen uit geheel Noord-Holland ten noorden van het Noordzeekanaal. Van oudsher zijn wij zeer betrokken bij de land- en tuinbouw omdat wij veel leerlingen hebben uit gebieden met agrarische activiteiten en in het mbo bieden we o.a. beroepsopleidingen daarvoor aan. Buiten de basisscholen zullen de peren ook bij de eigen vestigingen worden afgeleverd en zullen hier allerlei acties aan gekoppeld worden bijvoorbeeld een peren-receptenwedstrijd.

The Greenery is een Nederlandse afzetorganisatie en die zorgt voor de productverkoop van de ruim 650 aangesloten telers. Noord-Holland is het vierde teeltgebied voor de perenteelt in Nederland. De perentelers worden door de Russische boycot van groenten en fruit zwaar getroffen. Normaal wordt er 175 miljoen kilo peren naar Rusland geëxporteerd, waarvan 50 miljoen kg door de Nederlandse hardfruittelers wordt ingevuld. Ter vergelijking de binnenlands consumptie is 28 miljoen kilo (hand- en stoofperen).

The Greenery vindt het belangrijk dat iedereen voldoende groente en fruit eet. Via Verse Oogst (www.verseoogst.nl) vertellen we alles wat je moet weten over groente, fruit en de paddenstoelen. Je komt te weten waar het product groeit, hoe het wordt geoogst én wie het product teelt. Ook vind je complete productinformatie en de lekkerste recepten om groente en fruit te bereiden. Heb je vragen over hoe asperges groeien of wanneer de Nederlandse frambozen worden geoogst? Wie kan jou nu beter informeren over groente en fruit dan de teler zelf! Op Verse Oogst vertelt de teler over zijn bedrijf en product, maar je kunt zelf ook een vraag stellen. Verse Oogst, (H)eerlijk van de telers!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?