Meer en meer inwoners West-Friesland in opstand tegen megawindmolens

windmolenMedemblik – Het ‘megawindmolen’  probleem verspreidt zich als een olievlek over het West-Friese landschap. Strijden de inwoners van Medemblik al jaren tegen ‘het gedrocht’, en begint ook Drechterland zich meer en meer tegen de komst van de landschapvervuilende  windmolens te verzetten nu zijn ook de inwoners van Berkhout het zat dat de Provincie Noord-Holland hun dorp heeft aangewezen als lokatie voor 125 meter hoge windmolens. 

Wind op land

Noord-Holland heeft het project ‘Wind op Land’ in het leven geroepen om te voldoen aan de Europese regelgeving op het gebied van windenergie. De plannen van de Provincie gaan zelfs zover dat zij hun zin gewoon doordrukken zelfs als de gemeenten waar zij deze windmolens willen neerzetten negeren en gewoon gaan plaatsen, ‘uit landsbelang’

In Berkhout en Bobeldijk zijn ruim 90% van de 250 ondervraagde mensen tegen de komst van deze molens.  René Hellingman ,, De mensen zijn ziedend over de plannen van de Provincie”.  Onder de leus ‘Genoeg is Genoeg’zullen de bewoners gaan strijden tegen de komst van deze molens.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.