Mariska Huisman pakt eerste marathonzege

Mariska HuismanAndijk – Mariska Huisman boekte zondag op Flevonice haar eerste overwinning van het seizoen. Ze klopte in de sprint Carla Ketellapper-Zielman en Francesca Lollobrigida. Ze won wel podiumplaatsen maar de eerste plek was tot nu toe steeds voor anderen.

Gister eindigde de Andijkse nog op het podium tijdens de KPN Marathon Cup , toen ging de winst naar dorpsgenote Yvonne Spigt.

Alleen bij de mass-start in Hoorn won ze goud. Voorafgaand aan de marathon won ze zondagochtend met haar teamgenoten eerst nog een ploegentijdrit, maar de individuele zege op de marathon maakte de Andijkse nog blijer.

“Ik schaats gewoon lekker dit seizoen. Heb ook veel op het podium gestaan, maar die overwinning ontbrak nog”, zei de schaatsster op schaatsen.nl. Huisman schaatst eigenlijk het liefst op natuurijs buiten en Flevonice komt daar natuurlijk het dichts bij in de buurt.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.