Westfriesland SEW en George Dekeling per direct uit elkaar

sew handbalNibbixwoud – Het bestuur van Westfriesland SEW heeft in overleg met hoofdtrainer George Dekeling helaas moeten vaststellen dat het beter is om per direct de samenwerking te beëindigen. Begin vorig seizoen is Dekeling als hoofdtrainer aangesteld bij de club in Nibbixwoud en heeft al die tijd naar vermogen gewerkt. Een groot deel van de toenmalige selectie is destijds gestopt waardoor de trainer bij aanvang van dit seizoen met een sterk verjongde nieuwe groep moest starten. Het werd het begin van een zware opgave waarbij de doelstelling om het behalen van de playoffs als uitgangspunt werd gesteld.

Helaas blijven de resultaten uit en moet WF SEW op dit moment genoegen nemen met een achtste plaats. De laatste weken is er gezocht naar oplossingen om tot een ommekeer te kunnen komen, maar het uitzicht hierop is echter alleen maar afgenomen. Beide partijen zijn het er over eens dat verder samengaan onvoldoende perspectief biedt op een beter resultaat. Het bestuur betreurt het dat men tot deze conclusie heeft moeten komen, omdat George Dekeling tot één van de betere trainers binnen Nederland behoort. Zijn ruime ervaring en kennis op handbalgebied heeft hij ingebracht bij WF SEW en daar hebben speelsters, maar ook staf- en bestuursleden veel van mogen leren.

WF SEW en George Dekeling nemen dan ook met wederzijds respect afscheid van elkaar.

WF SEW heeft Rik Boonkamp, nu als assistent van Dekeling, bereid bevonden om de training en coaching voor de rest van het seizoen op zich te nemen. Boonkamp is een bekende binnen de club en kende al meerdere successen met de C, B en A jeugd.

WF SEW en Rik Boonkamp hebben met elkaar de intentie uitgesproken om de aangegane samenwerking ook het volgende seizoen voort te zetten. Met deze overeenkomst hoopt de club duidelijkheid te verschaffen met betrekking tot de toekomstplannen en weet een ieder tijdig waar hij/zij aan toe is.

Daarnaast heeft Boonkamp, na overleg met de club, op eigen initiatief contact gezocht met voormalig WF SEW trainer Aaf van Dijk. Zij kan volgens de nieuwe hoofdtrainer van beduidende meerwaarde zijn binnen het teamproces. Ook zal van Dijk de rol van assistent coach tijdens de wedstrijddagen op zich nemen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.