10.6 C
Medemblik
28 mei 2020 08:04
Medemblik Actueel.

Westfriesgasthuis oefent in vernieuwde dagbehangeling(video)

Regio – Drie graden en een snijdende oostenwind. Koud was het zaterdag bij de oefening van het Westfriesgasthuis met de indeling van de vernieuwde afdeling Dagbehandeling.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

De oefening werd gehouden met vrijwilligers die patiënten speelden en het personeel op de bovenste twee verdiepingen van de parkeergarage van het ziekenhuis. Met pallets en linten werd de afdeling Dagbehandeling na de verhuizing in mei nagebootst. Het doel was om te kijken of de geplande indeling wel werkbaar zou zijn. Uren heen en weer rijden met patiënten en de werkpraktijk naspelen leverde al direct nieuwe inzichten op. Zo zijn de toiletten te ver van de patiënten en zijn de ruimtes om met bedden te manoeuvreren te krap. Bekijk de beelden!

Reageren via facebook