Schakel nachtmodus in
Medemblik Actueel.

Algemeen

Uitbater midgetgolfbanen Onderdijk boos op gemeente Medemblik.

Schakel nachtmodus in
jeroen haakman
Asbestbanen geruimd: “zijn wij de enige of hoe zit dat?”

Onderijk – Jeroen Haakman is behoorlijk boos op de gemeente Medemblik. Afgelopen zomer moest hij plotseling en midden in het seizoen zijn midgetgolfbaan sluiten, omdat er asbest in zijn banen zit. Hij kreeg uitstel maar het zit hem helemaal niet lekker.

De midgetgolfbanen van ‘Wat Aars’ in Onderdijk lagen er al bijna veertig jaar. “Ze hadden een beschermlaag en er waren geen stukken vanaf geslagen, maar ze moesten weg omdat het asbest is”, vertelt Jeroen Haakman.

De gemeente Medemblik besloot in augustus dat alle midgetgolfbanen moesten sluiten als er sprake was van asbest. Dat betekende ook sluiting van de banen in het Emmapark in Medemblik. Haakman vraagt zich af of het allemaal wel zo’n haast had: “Geldt die plotselinge sluiting alleen in onze gemeente of voor heel Noord-Holland of Nederland. Als dat niet zo is dan is het laatste woord hier nog niet over gezegd.”

Haakman heeft voor €40.000 nieuwe banen besteld en die moeten voor het nieuwe seizoen klaar zijn. “Ik draai helemaal alleen voor de kosten op. Ik ben er naast mijn huidige werk bijna ieder vrij uur mee bezig om het af te krijgen.”

De gemeente Medemblik was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit onderwerp

X