Nieuwe waterfabriek PWN Andijk mijlpaal in wereld van watertechnologie

schultzAndijk – Onder grote belangstelling opende PWN op 27 november een nieuwe waterzuivering in Andijk. Minister Melanie Schultz Van Haegen roemde het belang hiervan en wees op de internationale belangstelling hiervoor. De toegepaste technieken SIX en CeraMac beleven een wereldprimeur.

PWN ontwikkelde deze technieken in eigen huis, ter vervanging van de huidige verouderde zuivering. Met deze innovatie is PWN in staat om nu en in de toekomst op duurzame wijze kwalitatief hoogstaand drinkwater te leveren.

Minister Schultz Van Haegen: ‘Deze nieuwe zuiveringsinstallatie, die hier in Noord-Holland is ontwikkeld, is een mijlpaal in de Nederlandse watertechnologie. Ik vind het geweldig dat voor deze nieuwe technologie nu al belangstelling is uit Singapore en Engeland. Nederland laat zien dat we voorop lopen in een nieuwe techniek die beter zuivert, met een lager energiegebruik.’

Directeur Martien den Blanken is trots op deze nieuwe waterzuivering, die elke vervuiling van het oppervlaktewater aan kan. Den Blanken: ‘Deze nieuwe zuivering te Andijk is de meest milieuvriendelijke en duurzame zuiveringsinstallatie van dit moment ter wereld.’’ Toch maakt hij zich sterk voor schonere bronnen. Hij pleitte er bij de minister dan ook voor om nu snel te komen tot een bronaanpak voor medicijnresten en andere ongewenste stoffen in het oppervlaktewater, zoals bestrijdingsmiddelen en nitraten.

De internationale waterwereld volgt de ontwikkelingen bij PWN op de voet. De productie van goed drinkwater levert overal ter wereld steeds meer problemen op. Onder andere door schaarste aan goede bronnen, vervuiling of verzilting van de bronnen. Al meer dan 15 jaar loopt PWN voorop in het uitdenken en ontwikkelen van innovatieve zuiveringstechnieken.
Sinds enkele jaren is PWN-dochter PWN Technologies verantwoordelijk voor deze innovaties. Sterke kant van PWN is dat zij al deze innovatieve technieken ook direct in eigen huis toepast en daarmee aan de wereld bewijst wat deze technieken kunnen betekenen in de moderne waterzuivering.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.