Plan Opmeer niet haalbaar. Hoe nu verder met het Scheringa Museum

scheringa museum
financieel niet haalbaar

Regio – Het Scheringa Museum in Opmeer blijft voorlopig nog leeg. Het plan van de gemeente om allerlei instellingen in het gebouw van Scheringa te plaatsen blijkt niet haalbaar. De gemeente had laten onderzoeken of drie basisscholen, een bibliotheek, de Muziek & Dansschool Opmeer en de voor- en naschoolse opvang in het gebouw geplaatst konden worden. Uit onderzoek blijkt nu dat dit financieel niet haalbaar is meldt onze nieuwspartner RTV NH.

“Uit het onderzoek blijkt dat de jaarlijkse exploitatielasten van de beoogde multifunctionele accommodatie aanzienlijk hoger zijn dan het bedrag dat hiervoor beschikbaar is.”, stelt de gemeente. “Ook draagt de gemeente het financieel risico bij leegstand van het gebouw als er bijvoorbeeld voorzieningen wegvallen of door een krimpend leerlingenaantal.”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.