Medemblik Actueel.

De Woonschakel gaat 21 woningen in Medemblik slopen.

sloopMedemblik – De Woonschakel gaat tussen nu en 2020 in Medemblik in totaal 19 woningen slopen en vervangen voor nieuwbouw. De meeste woningen die aan de sloperhamer ten ondergaan staan aan de Bijltjeshof en aan de Kuipershof in Medemblik.  Beide woonblokken stammen uit 1967/68 en waren de eerste woningen in de Randwijk. 

Voor deze 16 woningen komen 14 nieuwbouw woningen terug.  De Woonschakel heeft zeer kritisch gekeken naar de noodzaak van vervanging daar dit een dure desinvestering is maar door dit wel te doen en nieuwbouw terug te plaatsen dragen deze twee straten ook bij aan de verdere upgrading van de Randwijk.  Wanneer de sloop gaat beginnen is nog niet duidelijk, de Woonschakel wacht eerste de definitieve wijkanalyse af.  Woningen die leeg komen te staan worden tijdelijk verhuurd.

De overige woningen in Medemblik die door de Woonschakel op de slooplijst zijn gezet staan aan de Oude Haven (2 woningen ) en aan de Muntstraat (1 woning), aan de Oude Haven komen 2 nieuwbouw woningen terug maar voor het pand aan de Muntstraat komt geen vervangende woning .  In totaal gaat de Woonschakel 111 woningen slopen in West-Friesland en deze vervangen voor 42 nieuwbouw woningen.

In Midwoud aan de Haringhuizenlaan worden in totaal 30 woningen gesloopt waar geen vervangende woningen voor terugkomen, maar ook voor 16 woningen in Hensbroek valt definitief het doek.

Reageren via facebook