Medemblik Actueel.

Regionieuws

Samen voor de Voedselbank

Samen voor de Voedselbank
Samen voor de Voedselbank

RTV NH zamelt in december met luisteraars, kijkers en lezers zo veel mogelijk levensmiddelen in voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In aanloop naar de kerstperiode slaan de regionale omroepen de handen ineen en wordt van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ gehouden. 

Bomvolle kantine
June Hoogcarspel, radiopresentatrice bij RTV NH, wordt het gezicht van de voedselbankcampagne in Noord-Holland: “Dit is voor mij de uitdaging van het jaar! Ik droom nu al van hoge stapels met pakken meel, suiker, toiletartikelen en alles waar verder behoefte aan is. Het lijkt mij geweldig als het meubilair in de kantine moet plaatsmaken voor de producten die onze luisteraars komen inleveren voor de voedselbank en wat er door onze verslaggevers allemaal wordt opgehaald in de provincie Noord-Holland. Als mijn collega’s tijdens de actieweken in december staand hun broodje moeten eten omdat er overal in de kantine pallets met spullen staan, dan is de actie voor de voedselbank geslaagd!”

Tijdens de twee weken dus volop aandacht op de radio tijdens het programma NH June, waarbij het helpen van luisteraars centraal staat. Daarnaast doet een speciale voedselbank-reporter iedere dag verslag van de actie op internet, radio en tv.


Boodschappenlijst
Wil je ook doneren aan de voedselbank? Zie hieronder de boodschappenlijst:

 • pasta
 • rijst
 • blikgroente
 • blikken vlees
 • houdbare zuivel
 • koffie/thee
 • koffiemelk
 • suiker
 • wasmiddel
 • schoonmaakmiddelen
 • mix/saus voor pasta
 • ranja
 • houdbaar broodbeleg
 • (olijf) olie
 • bakboter
 • mayonaise/mosterd
 • babymelkpoeder
 • WC-papier
 • luiers (1 t/m 6)
 • scheermesjes
 • shampoo
 • deodorant
 • tandpasta/borstels
 • maandverband
 • douchegel


Afleverpunten
Je kunt de boodschappen van 8 t/m 19 december, tussen 10:00 uur en 17:00 uur bij RTV NH in Amsterdam langsbrengen.

Adres: Aletta Jacobslaan 9, 1066 BP Amsterdam

Lukt het je niet om naar RTV NH te komen? Breng dan je spullen bij een van de lokale omroepen of DEEN filialen bij jou in de buurt. Hier vind je een lijst met afleverpunten. 

Niet alleen de regionale omroepen zetten zich in voor de Voedselbank. Ook verschillende bekende Nederlanders doneren spullen.

Klik hier voor alle nieuwsberichten over de Voedselbankactie.

Unieke samenwerking
‘Samen voor de Voedselbank’ is een gezamenlijke actie met alle dertien regionale omroepen. Iedere omroep zal de inzameling op zijn manier doen, gericht op hun eigen publiek in hun eigen regio. Wel staan alle omroepen in de actieweken helemaal in het teken van de actie.

Reageer op dit onderwerp

X