16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:10
Medemblik Actueel.

Hieronymusschool Wognum wil monument voor Luna(4).

Foto: RTV NH/Jurgen van den Bos
Foto: RTV NH/Jurgen van den Bos

Wognum – Er komt binnenkort een monument in Hieronymusschool voor Luna (4). Het meisje overleed eind augustus na een ongeluk op het schoolplein. Deze week kwam het schoolbestuur met resultaten van het onderzoek van de Onderwijsinspectie.

“Het verdriet is nog groot op school. Luna wordt erg mist, helemaal rond Sinterklaas en kerst. Gelukkig hebben het schoolteam en de ouders van Luna goed contact. Ze hebben hier nog een kind op school rondlopen”, vertelt Hans Vermeulen van het schoolbestuur,schrijft onze nieuwspartner RTV NH

De dood van de 4-jarige Luna uit Wognum roept veel vragen op over toezicht op het schoolplein tijdens de pauzes. Luna kwam op 26 augustus na de middagpauze niet terug in de klas. Ze was achtergebleven op de glijbaan en verstrikt geraakt in een paardenspeeltuigje. De school zegt dat er voldoende professioneel toezicht was en toch kon het gebeuren dat Luna pas later vermist werd. Volgens de inspectie is voor toezicht tijdens pauzes wettelijk niets geregeld. Dat zal dan ook aangekaart worden bij de staatssecretaris van Onderwijs.

“Het is ongelukkige samenloop van omstandigheden en een tragisch ongeluk. Niemand valt iets te verwijten,” zegt Hans Vermeulen van het schoolbestuur. Om ongelukken in de toekomst te voorkomen wil het SKO West-Friesland onderzoeken hoe het toezicht op schoolpleinen verbeterd kan worden. Er zouden bovendien speeltoestellen moeten komen waarin kinderen altijd zichtbaar zijn en niet meer ongemerkt achter kunnen blijven.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?