Tuigjes en touwen oorzaak dood 4-jarige Luna

Foto: RTV NH/Jurgen van den Bos
Foto: RTV NH/Jurgen van den Bos

Wognum – Gebruik geen tuigjes en touwen op speeltoestellen.’ Met die waarschuwing komt de Onderwijsinspectie naar aanleiding van de dood van de 4-jarige Luna uit Wognum. Eind augustus kwam Luna om het leven nadat ze met een paardentuigje van de glijbaan ging op het schoolplein van de Hiëronymusschool in Wognum.

De onderwijsinspectie onderzocht samen met de GGD en de Voedsel en Warenautoriteit de dood van de kleuter. Die komen tot de conclusie dat goedgekeurde speeltoestellen levensgevaarlijk zijn als kinderen erop spelen met touwen of tuigjes, schrijft onze nieuwspartner RTV NH.

De inspectie heeft ook op andere punten aanbevelingen gedaan voor de veiligheid op de Hiëronymusschool. Onder andere over het aantal surveillanten op het plein en het verplaatsen van het speeltoestel voor betere zichtveiligheid. De directie en het bestuur van de school besluiten of er maatregelen worden genomen op basis van de aanbevelingen.

Geen onderzoek politie

Eerder werd duidelijk dat de politie geen onderzoek zou gaan instellen naar de dood van het 4-jarig meisje. Ook burgemeester Frank Streng toonde zijn medeleven met de ouders en riep op om er vooral over te praten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.