Medemblik Actueel.

Algemeen

Renovatie IJsselmeerdijk Medemblik – Den Oever afgerond

Wieringermeerdijk
Wieringermeerdijk

Medemblik – Na een opknapbeurt kan de Wieringermeerdijk tussen Medemblik en Den Oever er weer tegen.In 2006 werd de dijk afgekeurd omdat de bedekking niet meer aan de eisen voldeed. De basaltblokken waren te dun geworden. In die blokken zat ijzer dat door de zon uitzette en afbrokkelde.

Opknappen

Het werk aan de dijk begon in 2013. Een bedrijf uit Zeeland dat daar ervaring had opgedaan met het aanbrengen van een nieuwe laag vanaf zee, won de aanbesteding en ging aan de slag. Er werd een nieuwe laag stenen aangebracht waar tussen gietasfalt werd aangebracht. Woensdagmorgen werd het werk officieel afgerond door Dijkgraaf Kees Stam van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, schrijft onze nieuwspartner RTV NH op haar website

Toekomst

Dankzij de ingreep is de Wieringermeerdijk vijf keer sterker geworden en kan de zeventien kilometer lange dijk er weer vijftig jaar tegen. Het opknappen van de Omgelegde Stonteldijk was onderdeel van dit project van het Hoogheemraadschap.

Reageren via facebook