Medemblik Actueel.

MOC morst punten bij AGSV

Midwoud – Op bezoek bij AGSV verdeelden MOC en de thuisclub de punten door een 1-1 gelijkspel. Na een goed begin zakte het spelniveau en ging MOC teveel mee in het werkvoetbal van AGSV. Uiteindelijk mochten de Midwouders zich nog gelukkig prijzen met een punt, omdat het het laatste kwartier met 10 man kwam te staan door een akelige blessure.

Tekst: MOC

MOC startte voortvarend en zette vroeg druk op de helft van de tegenstander. Door middel van goede combinaties werden al vroeg kansen gecreëerd, maar het geluk in de afronding ontbrak. Zo schoot Jacco Feller voorlangs en werd een schot van afstand van Aart Vijfvinkel gekeerd door de AGSV doelman.

De aanhoudende druk op het AGSV doel werd beloond met de 1-0 door een voorzet vanaf rechts, die werd binnengekopt door spits Jeroen Matla. Na een half uur kon MOC AGSV minder makkelijk vastzetten en AGSV kon via de lange bal meer aan counteren toe komen. Balverlies voorin leidde op slag van rust de gelijkmaker in. Via een snelle uitval scoorde Maarten Deutekom de 1-1.

Na de rust had MOC meer moeten combineren om AGSV stuk te spelen, zoals in het eerste half uur, maar het ging teveel mee in het fysieke spel met de lange bal. Uit een teruggelegde vrije trap kon Joris Bootsman met links uithalen, maar de bal werd uit de kruising gewerkt door de AGSV doelman. Tot veel meer uitgespeelde kansen geraakte MOC niet.

Een ongelukkige actie resulteerde in een heupblessure van spelverdeler Jeroen Koomen, die werd gewisseld voor John van der Wolff. Tot overmaat van ramp moest Ramon Steenman met de brancard van het veld met een ogenschijnlijk flinke hersenschudding, nadat hij voor de tweede keer aan zijn hoofd werd geraakt in een luchtduel. Omdat de derde wissel al was toegepast moest MOC de wedstrijd met 10 man afsluiten. In het vervolg had Van Der Wolff nog een goede kans op de winnende 1-2, maar zijn schot miste de kracht om de keeper te verrassen.

Volgende week speelt MOC thuis tegen het ongeslagen Sint George, wat het begin betekent van een zwaar programma tegen de top 4 van de competitie.

Reageren via facebook