7.9 C
Medemblik
20 januari 2021 20:11
Medemblik Actueel.

Leekerweide blij verrast met donatie Rotary Wieringen

Door de gift is het huifbedproject voor ernstig verstandelijk en fysiek gehandicapte cliënten voor een jaar gewaarborgd.
Door de gift is het huifbedproject voor ernstig verstandelijk en fysiek gehandicapte cliënten voor een jaar gewaarborgd.

Wognum – Voorzitter Kielstra van Rotary Wieringen overhandigde dinsdag 25 november een cheque van maar liefst 2750 euro aan Theo van Eijk, voorzitter van Stichting Vrienden van Leekerweide. Hierdoor is het huifbedproject voor ernstig verstandelijk en fysiek gehandicapte cliënten voor een jaar gewaarborgd. “Het huifbedrijden is voor de cliënten van groot belang. Er is weinig ander aanbod dat zo een goede uitwerking heeft op het welzijn en de ontspanning van deze cliënten. Dit geld wordt ontzettend goed besteed”, aldus Theo.

Huifbedrijden is een speciale manier van paardrijden voor mensen met een ernstige beperking voor wie gewoon op een paard zitten niet mogelijk is. Het biedt deelnemers ontspanning, beweging en plezier. Twee pony’s van gelijke hoogte lopen vlak naast elkaar, gestuurd door een menner. Over de ruggen van de pony’s is een canvas doek gespannen. Hierop ligt de cliënt. Door het verstelbare doek kan de menner de inwerking van de beweging van de pony’s afstemmen op de cliënt. De beweging zelf is ook nog eens goede massage voor het hele lichaam. Theo: “Met het bedrag kunnen we een heel seizoen, van april tot november, de pony’s, de apparatuur en het vervoer ervan naar Leekerweide bekostigen. Ervaren vrijwilligers zorgen voor het mennen van de paarden en de nodige begeleiding.”

Stichting Vrienden van Leekerweide zamelt gelden in, zet projecten op, begeleidt initiatieven en zoekt naar sponsoren en fondsenbijdragen. Dit om zaken mogelijk te maken voor cliënten van Leekerweide die anders niet gerealiseerd zouden kunnen worden.

Via: Rodi Media

Reageren via facebook