30.1 C
Medemblik
8 augustus 2020 16:28
Medemblik Actueel.

Ook Drechterland vreest windmolenpark Medemblik

Wethouder George BesselingDrechterland – Wethouder George Besseling van Drechterland ziet met lede ogen de komst van een enorm windmolenpark in de gemeente Medemblik tegemoed. Afgelopen maandagavond sprak de wethouder tegen de gemeenteraad zijn verontrustheid uit over de plannen van de provincie Noord-Holland om van oostelijk West-Friesland 1 grote windmolenpark te willen gaan maken.

De wethouder zegt dat, ” Er zouden naar verhouding wel erg veel windmolens in het gebied komen, vergeleken met andere gemeenten in Noord-Holland. Uit overleg met de provincie blijkt dat er weinig kan worden gedaan.” Besseling zegt opnieuw bezwaar te gaan maken, maar of dit iets uithaalt is niet duidelijk, schrijft windenergiecourant op haar website. Acties van o.a de PWF hebben vrijwel geen oplossing gebracht. De provincie blijft bij hun standpunt en daar valt niet aan te tornen.

De redactie vind het maar vreemd vinden dat de provincie niet in gesprek is gegaan met het CDA in de provincie Drenthe daar die duidelijk hebben aangegeven de megawindmolens wel te willen hebben.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?