13.3 C
Medemblik
23 mei 2020 04:24
Medemblik Actueel.

Alternatieve kerstavond op de biologische schapenboerderij

ijsboerderij_schapenstreek_003West-Friesland – Op kerstavond, woensdag 24 december, staan de staldeuren open op de biologische schapenboerderij van Mark en Anita van Alderwegen. Tussen 17.00 en 20.00 uur zijn bezoekers welkom op de Schapenstreek, De Gouw 57a, 1614 MB in Lutjebroek. Per auto te bereiken via de Kadijkweg. Gratis entree, maar laarzen aandoen is het advies.

Melkschapen

Kerstmis beginnen tussen schapen in de stal, luisterend naar kerst- en winterverhalen is een bijzondere gebeurtenis voor grote en kleine bezoekers. De boerderij heeft ongeveer tweehonderd melkschapen. Ze paren in juli en ongeveer vijf maanden later, voor kerst worden de eerste lammetjes geboren. De ooien staan met hun dartele lammetjes in het stro; aaien en foto’s maken is toegestaan…

Zacht en zoet

Van schapenmelk wordt kaas en ijs gemaakt die zachter en zoeter is dan geitenkaas. En gezonder dan koemelk voor mensen met darmklachten. Bezoekers mogen proeven en kunnen nog iets lekkers voor het kerstdiner kopen. De stallen zijn fris maar met een beker warme chocolademelk of koffie in de kantine warmt men weer op. Een bijzondere start voor gezellige kerstdagen.

Reageren via facebook