14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 10:59
Medemblik Actueel.

Veranderingen hulp aan jeugd en hun ouders of verzorgers. Medemblik geeft informatie.

Medemblik – Vanaf 1 januari 2015 gaan verschillende taken op het gebied van jeugdhulp, passend onderwijs, maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen over van de Rijksoverheid en de provincie naar de gemeenten. Hier leest u over een van de veranderingen. Deze keer over Hulp aan jeugd en hun ouders of verzorgers.

Passend onderwijs gaat uit van de mogelijkheden van kinderen, in plaats van hun beperkingen. Zoveel mogelijk kinderen volgen onderwijs op een gewone school in hun buurt. Voor kinderen die dat echt nodig hebben, blijft het speciaal onderwijs bestaan. Scholen hebben vanaf nu ‘zorgplicht’. Dat betekent dat scholen ervoor moeten zorgen dat iedere leerling die zich bij hun school aanmeldt de meest passende onderwijsplek krijgt.

Er zijn al veel basisscholen waar ‘normale’ leerlingen en kinderen met een ernstige beperking dagelijks bij elkaar in de klas zitten. Deze kinderen vinden dat heel normaal. Voor kinderen met een beperking betekent dit een extra stimulans; ze zijn bijvoorbeeld minder vaak ziek.

Meer informatie

www.medemblik.nl/zorg of www.hoeverandertmijnzorg.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?