31.5 C
Medemblik
11 augustus 2020 21:58
Medemblik Actueel.

Regiobank en Spar samen in 1 winkel

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en Hans van den Bor, directievoorzitter van de RegioBank, ondertekenen intentieverklaring
Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en Hans van den Bor, directievoorzitter van de RegioBank, ondertekenen intentieverklaring

Medemblik – Het Rijk gaat de RegioBank helpen bij projecten die de leefbaarheid verbeteren in regio’s die te maken hebben met krimp. Zo gaat de bank met kennis, diensten en voorzieningen bijdragen aan de financiële zelfredzaamheid van buurtbewoners, verenigingen en wijkondernemingen. Het Rijk spant zich in om publieke en private partijen met elkaar in contact te brengen ten behoeve van deze initiatieven.

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en Hans van den Bor, directievoorzitter van de RegioBank, hebben daartoe in het Friese Garyp een intentieverklaring ondertekend.

Impuls

Met de ondertekening van de intentieverklaring krijgt de publiek-private samenwerking in krimpgebieden een verdere impuls. De samenwerking is erop gericht voorzieningen zoveel mogelijk op peil te houden. Bijvoorbeeld door het samenvoegen van allerlei loketfuncties in een winkel. Eerder ging het Rijk al een samenwerking aan met de Spar waarna de RegioBank met de buurtsuper de handen ineen sloeg.
‘Bank in de buurtwinkel’

De RegioBank en de Spar zijn prominent aanwezig in de regio’s buiten de grote steden. De bank kondigde eerder dit jaar aan in de Spar-winkels serviceloketten te willen inrichten. Door deze ‘bank in de buurtwinkel’ keert bancaire dienstverlening terug in plaatsen die het al langer zonder eigen bankkantoor moeten stellen.
Beschikbaarheid geld

De bank streeft er ook naar het aantal bankkantoren en geldautomaten in de krimp- en anticipeergebieden op peil te houden en waar mogelijk uit te breiden. De beschikbaarheid van contant geld in de buurt is belangrijk voor de lokale economie en de leefbaarheid van dorpen en kleine kernen.
Jeugd

De RegioBank ondersteunt met financieel-economische kennis initiatieven van bewoners, verenigingen en wijkondernemingen. Verder ontwikkelt de bank financiële lespakketten voor de jeugd en is zij gestart met het online platform voordebuurt.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?