Medemblik Actueel.

Medemblik

Gemeentehuis Medemblik nu defintief verkocht. De kop gaat op zijn kop.

Foto: (v.l.n.r.) de heren  F.(Frank) Nannings (USP Vastgoed BV), H. (Hans) Tigges (wethouder gemeente Medemblik) en G. (Guido) Scholtens (Scholtens Groep BV)
Foto: (v.l.n.r.) de heren F.(Frank) Nannings (USP Vastgoed BV), H. (Hans) Tigges (wethouder gemeente Medemblik) en G. (Guido) Scholtens (Scholtens Groep BV)

Medemblik – Maandag 24 november jl. is het koopcontract ‘herontwikkeling Kop Nieuwstraat’ ondertekend door de gemeente Medemblik en ‘Medemblik aan Zee projectontwikkeling’. Hiermee is ook het laatste gemeentehuis van de oude gemeente Medemblik verkocht. De oude gemeentehuizen van Wognum, Andijk, Wervershoof en Midwoud werden al eerder tussen 2011 en 2014 verkocht.

‘Medemblik aan Zee Projectontwikkeling BV’ bestaat uit USP Vastgoed BV uit Hem en de Scholtens Groep BV uit Wognum. Het plan dat zij hebben ontwikkeld, bestaat uit tien herenhuizen, tien appartementen, horeca en winkels en een stadsplein dat ook gebruikt wordt voor parkeren.

Aandachtspunten

Een projectgroep werkt het plan verder uit. Een aandachtspunt is hoe extra parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden in en om het plangebied. Ook hebben bewoners in de directe omgeving hun wensen kenbaar gemaakt, terwijl de invulling van detailhandel passend binnen deze tijd aandacht vraagt, evenals de plaatsing van de evenemententent van Rondom. Eind juni 2014 is met onder andere omwonenden en vertegenwoordigers van betrokken instellingen gesproken over het plan. Begin 2015 wordt er nog een bijeenkomst georganiseerd.

Verdere planning

De verwachting is dat het voorontwerp bestemmingsplan na de jaarwisseling in gang kan worden gezet.

Reageren via facebook