Medemblik Actueel.

Banen op de tocht bij Syngenta West-Friesland

Onzekere toekomst
Onzekere toekomst

Andijk – Het Zwitserse zaad- en veredelingsbedrijf Syngenta schrapt wereldwijd 1800 banen. Dat maakte het concern, dat acht vestigingen in Nederland heeft, maandag bekend. Syngenta wil met de reorganisatie in de komende jaren zo’n achthonderd miljoen euro besparen.

Volgend jaar is er door de ingreep al 265 miljoen dollar bezuinigd, door bijvoorbeeld het samenvoegen van laboratoria en verplaatsing van activiteiten naar goedkopere landen. Ook de operationele structuur van de onderneming gaat flink op de schop.

Het zadenbedrijf heeft wereldwijd circa 26 duizend werknemers in meer dan negentig landen. In Nederland werken negenhonderd medewerkers aan de ontwikkeling, productie en verkoop van zaden, stekken, jonge planten en gewasbeschermingsmiddelen. Het is nog niet bekend of de reorganisatie ook van invloed is op de vestigingen in West-Friesland.

Reageren via facebook