23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 04:49
Medemblik Actueel.

Irene Schouten pakt zilver op massastart Seoul

irene schoutenAndijk – Marathonschaatsster Irene Schouten heeft zondag bij het tweede wereldbekertoernooi in Seoul een zilveren plak gewonnen op de massastart. De 22-jarige rijdster uit Andijk won na zestien ronden de eindsprint van het verbrokkelde peloton. De Tsjechische Martina Sablikova pakte het goud met een ruime voorsprong. De Canadese Ivanie Blondin, vorige week in Japan winnares op dit onderdeel, eindigde op de derde plaats.

Schouten won bij de eerste wereldbekerwedstrijd in Obihiro brons op de massastart, schrijft onze nieuwspartner RTV NH

Rixt Meijer belandde zondag in Zuid-Korea op de vierde plaats. Ze liet zich in de beginfase van de wedstrijd veelvuldig van voren zien. De 32-jarige marathonschaatsster pakte in de tussenprints ook de nodige punten. Halverwege de race gingen Claudia Pechstein uit Duitsland en Sablikova er samen vandoor. Het ervaren duo breidde gestaag de voorsprong uit waarna de 27-jarige Tsjechische in de eindfase over de meeste inhoud bleek te beschikken.

Sablikova veroverde in Seoul haar 32e individuele wereldbekerzege.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?