26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 13:25
Medemblik Actueel.

Voorbeschouwing RKEDO 1 – Strandvogels 1

Mitch Hofland (16) maakte in de vorige editie van RKEDO-Strandvogels op prachtige wijze 2-2
Mitch Hofland (16) maakte in de vorige editie van RKEDO-Strandvogels op prachtige wijze 2-2

Onderdijk – Na de interlandweek wordt ook de competitie in het amateurvoetbal hervat. Zondag 23 november wacht voor Strandvogels weer een uitwedstrijd, ditmaal tegen RKEDO. Dat wordt de tweede uitwedstrijd op rij, maar die liggen Strandvogels dit seizoen wel. In totaal werden er tot nu toe 8 punten behaald en maar eentje daarvan werd in Onderdijk in de wacht gesleept. In Hauwert werd een puntje opgehaald, terwijl Strandvogels in Abbekerk en Berkhout met de volle drie punten aan de haal ging.

Tekst & foto: Strandvogels

De komende tegenstander van Strandvogels heeft een uit- en thuisbalans die wat meer in evenwicht is. Thuis werden 6 punten gehaald, buitenshuis 4. Daarmee heeft RKEDO dus 2 punten meer dan Strandvogels en het staat ook twee plaatsen hoger op de ranglijst. De ploeg uit De Goorn wisselt mindere resultaten af met goede. Positieve uitschieters waren de 4-0 overwinning op Oosthuizen en vooral de 0-1 overwinning bij titelkandidaat KGB.

De belangrijkste (of enige?) connectie tussen RKEDO en Strandvogels is natuurlijk de huidige trainer van RKEDO, Armand Hoffman. Hij ging op een vervelende manier voortijdig weg bij Strandvogels, maar we zijn natuurlijk niet vergeten dat de Vogels daarvoor een hele succesvolle periode kenden. In zijn eerste seizoen, het eerste van Strandvogels in de 4e klasse, eindigde de ploeg keurig in de middenmoot en was het dicht bij een periodetitel. Het tweede seizoen is misschien wel het meest memorabele seizoen van Strandvogels ooit. Na een geweldige inhaalrace dwong Strandvogels een kampioensduel af tegen West Frisia dat het glorieus met 2-1 won. Helaas ging het daarna in de 3e klasse minder goed, maar het positieve overheerst absoluut als we terugkijken op het hoofdtrainerschap van Armand bij Strandvogels.

Maar zondag is alles anders, dan hoop ik uiteraard van harte dat de oud-Strandvogelstrainer met lege handen achterblijft. Vorig seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar al op de 2e speeldag van de competitie. Toen was RKEDO met 4-3 de sterkste. Of Strandvogels de punten deze keer wel meeneemt kunt u zondag zelf komen bekijken op sportpark De Krom.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?