Noord-Holland helpt gemeenten met vastgelopen projecten

Noord-Holland – Gemeenten die kampen met vastgelopen stads- en dorpsontwikkelingsprojecten kunnen vanaf 1 januari 2015 subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland. Met deze subsidie kan Noord-Holland de ruimtelijke kwaliteit en het aanzien van een wijk of buurt versterken en dat heeft weer een positieve uitwerking op de woon- en leefomgeving van steden en dorpen. Hiervoor is € 5,2 miljoen beschikbaar.

Gedeputeerde Joke Geldhof: “Stads- en dorpsontwikkelingsprojecten zijn beeldbepalende projecten binnen bestaand bebouwd gebied waarbij woningbouwontwikkeling in samenhang met ontwikkelingen in de omgeving plaatsvindt. Met deze subsidie helpt de provincie Noord-Holland de leefbaarheid in de stad te maken of behouden.”

Subsidieregeling

De regeling is bedoeld voor die stads- en dorpsontwikkelingsprojecten die al fysiek in uitvoering zijn en door financiële problemen stil zijn komen te liggen en voor projecten die zover gevorderd zijn dat de schop de grond in kan, maar door financiële problemen toch niet van de grond komen. Het gaat vooral om het creëren van werkgelegenheid door het weer op gang brengen van stokkende ontwikkelingsprojecten. Daarnaast wil de provincie de bouw van betaalbare (sociale) huurwoningen en woningbouwontwikkelingen in de nabijheid van een OV-knooppunt stimuleren.

Noord-Hollands impulspakket economie en werkgelegenheid

Deze subsidie komt voort uit het Noord-Hollands impulspakket economie en werkgelegenheid. Het pakket is het resultaat van de uitwerking van de motie stads- en dorpsontwikkeling van Provinciale Staten uit juni 2013 en het aangenomen amendement bij de behandeling van de Begroting 2014, waarin vooral ook aandacht werd gevraagd voor projecten die de werkgelegenheid verder zouden kunnen bevorderen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.