Het schoonste drinkwater komt uit……..Andijk!

Andijk – Wereldwijd koploper in het zuiveren van water. Dat is het Noord-Hollandse PWN. Binnenkort opent in Andijk een nieuwe waterzuiveringsinstallatie die met nieuwe, zelfontwikkelde processen ons drinkwater schoner maakt dan ooit. NH Leeft kijkt alvast hoe hier het groene IJsselmeerwater verandert in een heerlijk glas Noord-Hollands drinkwater!  

Op 27 november opent PWN de modernste zuiveringsinstallatie ter wereld. Deze vervangt een bestaande zuivering uit 1968. De nieuwe installatie gebruikt minder energie en levert minder afvalstoffen op, die ook nog eens hergebruikt kunnen gaan worden. Het is een technisch hoogstandje in de wereld van waterzuivering.

De fabriek produceert maar liefst vijf miljoen liter drinkwater per uur, dat zijn twee volle badkuipen per seconden. Al dat water wordt geleverd aan de oostelijke helft van Noord-Holland. Op zaterdag 29 november kan iedereen de waterfabriek bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.