17 C
Medemblik
30 september 2020 16:50
Medemblik Actueel.

Boetes kunnen in termijnen worden betaald

boeteWest-Friesland – Verkeersboetes vanaf 225 euro kunnen straks in termijnen worden betaald. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) meldt dat aan de Tweede Kamer. Dit was al mogelijk voor een kleine groep, maar over enige tijd dus voor iedereen. Door deze maatregel worden acties als als afgelopen dagen in Amsterdam vrijwel onnodig. Daar ging de politie bij wanbetalers langs om de boetes te innen, wie niet kon of wilde betalen werd meegenomen en opgesloten. 

Teeven verwacht dat gespreide betaling de betalingsbereidheid bevordert. “Uit onderzoek blijkt dat behoorlijk wat personen die eerder niet of niet geheel betaalden, door de gespreide betaling wel hun boete voldoen. Ook kan zo een bezoek van de deurwaarder of eventuele vervolgstappen bij het innen van verkeersboetes, zoals buiten gebruikstelling van een voertuig of gijzeling, de betrokkene worden bespaard. Dit zorgt tevens voor besparingen in de uitvoering”, aldus een woordvoerster. Maar van uitstel komt geen afstel, benadrukt het departement.

Het parlement moet nog wel zijn fiat geven aan de termijnbetaling.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?