Dagbehandeling Westfriesgasthuis zoekt patiënten voor test nieuwbouw

WestfriesgasthuisWest-Friesland – Proefdraaien, kijken hoe we het ervaren en vooral ondervinden wat de patiënt wil. Om die reden bouwen medewerkers van Dagbehandeling en polikliniek kleine verrichtingen hun nieuwbouwafdeling na op zaterdag 29 november. Met dozen, pallets en linten, op de bovenste verdiepingen van de parkeergarage. Afdelingsmanager Karin Zilver lacht: ‘Het zal best koud gaan worden, maar ik denk dat het ons veel inzicht gaat bieden.’

Meer patiënten per dag

De nieuwbouw van het Westfriesgasthuis vordert gestaag. Halverwege 2015 worden de eerste patiënten in het nieuwgebouwde gedeelte van het ziekenhuis geholpen. De afdeling Dagbehandeling is een van de afdelingen die straks verhuizen. ‘We kijken er erg naar uit,’ vertelt Karin Zilver. ‘De dagbehandeling heeft een zogenaamde carrouselvorm. Patiënten hoeven op deze manier minder vroeg te komen en er kunnen in de toekomst meer patiënten per dag te terecht. Een prima ontwikkeling die we al twee jaar zo doen en steeds proberen te verbeteren. Straks wordt deze werkwijze toegepast in de nieuwbouw en dat is best spannend. Dat maakt dat we ook bepaalde zaken graag vooraf willen ondervinden. Want wat is bijvoorbeeld de beste plek voor de receptie?

Patiënten gezocht

Karin: ‘Aan het proefdraaien doen zo’n 30 medewerkers van Dagbehandeling en polikliniek kleine verrichtingen mee. We zoeken ook zogenaamde ‘patiënten’ die willen meehelpen. Bijvoorbeeld door in een bed te liggen of hun mening te geven over de ruimte tussen de bedden.’ Het proefdraaien duurt van 9.30 tot 14.30 uur op zaterdag 29 november. Voor een warme lunch wordt gezorgd. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Karin Zilver via een mailtje naar k.zilver@westfriesgasthuis.nl of telefonisch via 0229 20 8625.

Over de dagbehandeling

Gemiddeld worden er vijfentwintig mensen per dag opgenomen. Het gaat om relatief kleine operaties die onder narcose of plaatselijke verdoving plaatsvinden, zoals een liesbreuk of een kijkoperatie. Maar ook om infuusbehandelingen of een ingreep van de plastisch chirurg.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.